Kies een andere taal:

Toen BREL de gloednieuwe WIFI motor inzond naar Z&R om mee te dingen naar de Product of the Year Award, had men het volste vertrouwen in de inzending, maar bleef het spannend of de jury ook enthousiast zou zijn over de nieuwste telg in het motorenprogramma. Des te groter de blijdschap bij het BREL-team toen er aangekondigd werd dat de WIFI motor bij de 5 genomineerden zat. Erik Budding en Reinoud Arts geven achtergrondinformatie.

Een echte IoT-oplossing

“Hoe goed de huidige stand der techniek in motoren ook moge zijn, het blijft een feit dat traditionele (bi-directionele) radiomotoren een tussenstation nodig hebben om ‘connected’ te zijn. Aansturing via een App -iedereen wil dat tegenwoordig- heeft dan een HUB nodig, die de vertaalslag maakt tussen het traditionele radiosignaal uit de motor en de in het huis aanwezige wifi-router. De nieuwe BREL WIFI motor ‘praat’ rechtstreeks met de wifi-router, zonder tussenkomst van extra hardware. Een 1 op 1 communicatie en een echte IoT-oplossing (Internet of Things)”, legt Arts uit.

Veiliger dan ooit

Budding vult aan: “Dankzij de in de motor verwerkte IoT-technologie heeft de motor rechtstreeks contact met de beveiligde BREL server in Frankfurt. Met de BREL Home app wordt rechtstreeks ingelogd op het persoonlijke account van de gebruiker op deze zeer goed beveiligde server. Het resultaat is een beter beveiligde verbinding tussen de in en om het huis aanwezige motoren en de app op de smartphone of tablet, tevens kunnen er via een webapplicatie meer functionaliteiten worden opgeroepen of worden gecreëerd in de toekomst.”

Installatiecomfort

Arts licht het installatiecomfort toe: “De traditionele manier van installeren is: motoren inregelen op de handzender, instellingen handzender over laten nemen door de WIFI Hub, WIFI Hub koppelen aan de router. De nieuwe situatie met de BREL WIFI motor: App openen, motor voorzien van de wifi inlogcode van de router en daarna naar believen de motor een naam geven in de app en toekennen aan een kamer of groep. Zelfs de eindgebruiker kan dit doen.”

Een wereld aan nieuwe mogelijkheden

“Producten die zijn voorzien van BREL WIFI motoren kunnen op een intelligente manier worden ingezet. Zo kan er in de nabije toekomst geanticipeerd worden op het weer. Geeft de weersvoorspelling aan dat er zonnig weer komt of is? Dan kan de motor autonoom in werking treden en de zonwering ruim op tijd uit laten lopen. Is er slecht weer op komst? Dan is het fijn dat de rolluiken uit zichzelf sluiten. Ook is het mogelijk om veel uitgebreidere gebruiksscenario’s te programmeren voor de zonweringen en rolluiken. Dat dat veel gemakkelijker kan dan op de traditionele manier, spreekt voor zich”, zegt Budding tot besluit.