Actueel

Accu motor met zonnepaneel voor screen of rolluik

16 februari 2021

Hoe ideaal is het dat je jouw screen of rolluik automatisch kunt bedienen. En dat de energie hiervoor via zonnepanelen wordt opgewekt. Dat betekent gemak en kostenbesparing. Je koopt deze accumotoren van BREL HOME bij de winkel of dealer bij jou in de buurt.

Een nieuwe norm in draadloze motoren

Binnen de zonweringwereld wordt al jaren onderscheid gemaakt tussen draadloze radiomotoren en bedrade motoren. Uiteraard wordt dan gerefereerd aan de besturing: in het eerste geval wordt de motor met een draadloze hand- of wandzender bediend, in het tweede geval met een conventionele schakelaar. Maar écht draadloos is het niet, want er moet altijd nog een weg worden gevonden om de voedingskabel aan het stroomnet te hangen.

Dankzij vooruitstrevende technologie kan het bij BREL HOME echter wél 100% draadloos. Bij BREL HOME worden volgens Erik Budding overuren gedraaid om te voldoen aan de vraag naar motoren met een interne accu. “Ze zijn niet aan te slepen”, vertelt hij. “Onze motoren met ingebouwde accu en meegeleverd zonnepaneel zijn ontdekt door de markt. In korte tijd is deze motor van nicheproduct naar absolute hardloper gegaan.”

‘We werken nu aan een motor op accu met een trekkracht van 40 Nm’

De kat is inmiddels uit de boom gekeken

“De Nederlandse zonweringmarkt is behoudend en voorzichtig”, antwoord Budding op de vraag waarom het even duurde voordat de markt dit nieuwe concept heeft opgepakt. “Eerst heeft men moeten wennen aan BREL HOME als volwaardig motormerk, maar dat station is gepasseerd. Onze motoren doen qua kwaliteit niet onder voor motoren van de grote merken. Gewoon een betrouwbaar product met een goede service. Voor binnenzonwering leveren we al zes jaar betrouwbare accumotoren aan alle grote fabrikanten en merken.”    

Terug naar overzicht