Actueel

11 07 2024
OxGreenfield investeert in innovatieve zonwering met participatie in Brel Nederland

De Nederlandse investeerder OxGreenfield verwerft het merendeel van de aandelen in Brel Nederland BV (Brel). Het bedrijf levert motoren en besturingen voor de automatische bediening van zonwering. Zonwering levert een belangrijke bijdrage aan de reductie van het energiegebruik in moderne gebouwen en is daarom een essentieel element in de verduurzaming van vastgoed. De sterke marktpositie van Brel en de innovatieve producten die zij levert aan deze groeiende markt, hebben OxGreenfield ertoe bewogen hiermee hun vierde investering te doen uit hun tweede fonds. 

Lees meer
09 07 2024
Eric Janssen: "De vraag naar BREL Solar producten wordt steeds groter"

Eric Janssen van Hans Janssen Zonweringen merkt dat de vraag naar aansturing van zonweringen met zonne-energie steeds groter wordt. De BREL Solar producten bieden hiervoor een goede en gemakkelijk te monteren oplossing. Zonder kabels!

Lees meer
02 07 2024
Video: Brel Home innoveert met slimme IoT-zonwering

Automatische zonwering die gemotoriseerd omlaag en omhoog gaat op basis van het weer: daar kan een bedrijfspand volgens TNO-cijfers bijna 20 procent energie mee besparen. Brel Home in Doetinchem ontwikkelde zulke slimme zonwering met IoT-technologie van Vodafone Business. Directeur Erik Budding is in deze video stellig en enthousiast: “En nu Europa in!”

Lees meer
10 04 2024
Van Ree Zonwering ambassadeur van BREL HOME

In het Zonweringmagazine van maart 2024 staat een artikel over Van Ree Zonwering: 'Ondernemer worden in zonwering? Wat komt er dan op je af?'  Eigenaar Kevin van Ree vertelt trots over de start van zijn eigen zonweringbedrijf, waarom hij deze sprong waagde en hoe de zaken bij hem verlopen. Een verhaal dat gaat over inzet en keuzes maken. Zo ook over met wie hij samenwerkt. Leuk is dat Kevin een echte ambassadeur van BREL HOME is. Hij is fan van onze BREL SOLAR SOLUTIONS vanwege de technologie en het gemak.

Lees meer
26 03 2024
‘Connectiviteit is een belangrijk thema in 2024’

Z&R blikt in haar magazine terug op de Polyclose (januari 2024) en R+T (februari 2024) onze deelname aan deze beurzen: Begin 2024 heeft BREL zijn nieuwe merk BREL SMART BUILDING gelanceerd dat zich focust op solar voor projectzonwering, waarbij de motoren zijn voorzien van een geïntegreerde simkaart. Maar daar blijft het niet bij. Tijdens de R+T heeft BREL de eerste BREL Matter-motoren en BREL Matter-hub aan de vakwereld getoond.

Lees meer
26 03 2024
Blog: Wat is de invloed van het nieuwe bouwbesluit en de BENG eisen op de Nederlandse Zonweringsbranche?

De zonweringsbranche in Nederland staat voor uitdagingen met de komst van het nieuwe bouwbesluit bouwwerken leefomgeving dat sinds januari 2024 geldt. Dit bouwbesluit, gericht op energie-efficiëntie en duurzaamheid, heeft een aanzienlijke impact op alle nieuwbouw. Volgens de BENG eisen moeten alle nieuwe gebouwen voorzien worden van zonwering. Wat betekent dit voor onze branche? Wat zijn de uitdagingen? Lees hieronder verder.

Lees meer
20 03 2024
De gevel van de toekomst

Jasper Spanjaart van MT/Sprout interviewde Erik Budding over BREL SMART BUILDING, het nieuwe connectiviteits-concept dat BREL in samenwerking met Vodafone Business ontwikkelt. 'Een kantoorgevel als toppunt van innovatie en voorbeeld van hoe je IoT slim kan inzetten? Ondernemer Erik Budding ziet kansen en haakt slim in op de strengere regelgeving voor duurzame kantoren.'

Lees meer
12 03 2024
Terugblik R+T Stuttgart

Met plezier blikken we terug op onze deelname aan de R+T in Stuttgart. Onze deelname stond in het teken van connectiviteit. Bezoekers waren zeer geinteresseerd in onze oplossingen op het gebied van Matter en projecten met BREL SMART BUILDING i.s.m. Vodafone. Debouwonline.nl besteedde aandacht aan onze deelname. Lees hun artikel hieronder en bekijk de aftermovie.

Lees meer
29 02 2024
Weer verliefd op je huis met BREL-HOME motoren

In aflevering 2 van seizoen 20 van het televisieprogramma 'Weer verliefd op je huis', creëerde stylist Frans een chique strandsfeer in Vinkeveen. Met in de jaloeziëen onze BREL HOME BTE50 motoren.

 

Lees meer
07 02 2024
BREL HOME: ‘Innoveren met Bluetooth en Matter’

Z&R publiceerde een artikel over onze ontwikkelingen op het gebied van connectiviteit. We delen dit artikel graag.
'Momenteel zijn er veel technische ontwikkelingen gaande voor wat betreft de connectiviteit van motoren voor zonweringproducten. BREL HOME houdt deze ontwikkelingen goed in de gaten en past ze, zodra dit realistisch en werkbaar is, toe in de BREL HOME-producten. Komende periode zal BREL HOME twee innovaties alvast integreren in het assortiment. 

Lees meer
12 12 2023
Met BREL SMART BUILDING breekt een nieuw tijdperk aan

'Dat BREL vooroploopt in technologische ontwikkelingen, was al bekend van de geïntegreerde accu technologie voor solar oplossingen en de vele vormen en mogelijkheden van zonnepanelen. Nu gaan Reinoud Arts en Erik Budding nog een stap verder met de eigen ontwikkelingen van deze motoren: deze zijn nu bij uitstek geschikt gemaakt voor toepassing in projecten.' Zonwering Magazine heeft de primeur en schrijft over de nieuwste ontwikkeling BREL SMART BUILDINGS. '

'Het betreft een nieuwe range motoren op zonne-energie met ingebouwde Li-ion accu’s en met aansturing van buitenaf. De technische ontwikkeling blijven doorgaan. BREL houdt nieuwe technologieën, maar ook de nieuwste ISO, VMRG en NEN-normen goed in de gaten. Waar nodig past Brel haar producten hierop aan. Met de komst van solar technologie bij projectzonwering opent BREL de deur naar een nieuw tijdperk.

Lees meer
06 11 2023
Li-Ion batterijen voor BREL SOLAR oplossingen

Wat is de levensduur van BREL SOLAR motoren met ingebouwde Li-ion batterijen?

Voor de BREL SOLAR oplossingen gebruiken we Li-Ion batterijen. Waarom gebruiken we deze batterijen eigenlijk? Hoe staat het met de levensduur van deze batterijen? Wat zijn belangrijke aandachtspunten die invloed kunnen hebben op de levensduur? We hebben deze voor jou op een rij gezet.

Lees meer
22 08 2023
‘Slimme innovaties voor een zonnige toekomst’

In de eerste editie van Zonwering Magazine beschreven we het ontstaan en de geschiedenis van BREL HOME tot nu toe. Een historie van twee pioniers met kennis en ervaring, van accumotoren voor raamdecoratie, van het toepassen van 3D technieken, tot bedrijf dat het vertrouwen van leveranciers en consumenten wist te winnen met gedegen motorisatie van zonweringen voor binnen en buiten. Een duo dat, inmiddels met een team van 10 mannen en vrouwen om hen heen, steeds opnieuw nieuwe ontwikkelingen op de markt introduceert. Kijk mee naar de laatste en toekomstige innovaties.

Lees meer
27 07 2023
Blog: Wat brengt Solartechnologie ons in de nabije toekomst?

Producten die op zonne-energie werken maken ons leven gemakkelijker. Zo ook in onze zonweringsbranche. Heb je bijvoorbeeld al gemerkt hoe gemakkelijk producten die op zonne-energie werken, te monteren zijn? En dat de kans op schade tijdens het monteren heel klein is? Je hoeft geen gaten meer door de muur te boren om elektriciteitskabels aan te leggen, waardoor stucwerk kan afbreken.

Lees meer
23 05 2023
Koperen jubileum voor de bakermat van de accumotor

BREL HOME viert twaalf en een half jaar motorisering

Wie vandaag denkt aan accumotoren, denkt vooral aan het merk BREL HOME. In de historie van motorisering in onze branche is er geen motor zo snel gemeengoed geworden als de accumotor. Het feit dat de meeste screens en rolluiken de fabrieken verlaten met een accumotor met zonnepaneel hebben we te danken aan twee pioniers, namelijk Reinoud Arts en Erik Budding van BREL HOME. Met een stevige achtergrond in accumotoren voor raamdecoratie zagen beide mannen -allebei met roots in de buitenzonwering- brood in het introduceren van accumotoren voor buitentoepassingen. De ontwikkeling daarvan was een uitdaging, maar BREL slaagde erin de techniek betrouwbaar te maken en te introduceren. BREL HOME viert nu haar 12,5 jarig jubileum, reden voor ZONWERING MAGAZINE om samen met hen in de historie te duiken.

Lees meer
23 05 2023
BLOG: BREL HOME innoveert met Bluetooth en Matter

De technische ontwikkeling blijven doorgaan. Wij houden nieuwe technologieën goed in de gaten en passen deze, zodra dit realistisch en werkbaar is, toe in onze BREL HOME producten.

Lees meer
23 05 2023
Primeur: Aandrijving knikarmschermen op zonne-energie

BREL HOME beleeft een primeur met de eerste motoraandrijving op zonne-energie voor knikarmschermen en grote screens. Een nieuwe, duurzame bediening geschikt voor alle bestaande systemen.

Lees meer
22 05 2023
Gratis BREL HOME-programma voor Control4 uitgebracht

Chowmain geeft GRATIS, door de fabrikant gesponsorde BREL HOME-driver voor Control4 vrij. Het BREL HOME-programma brengt de automatische kracht van raamdecoratie en zonwering bij u thuis.

Lees meer
06 04 2021
Met de BREL HOME motor werd elektrisch bedienen ineens makkelijk

Net als de rest van de zonweringsbranche, heeft ook BREL HOME gemerkt dat zij ‘aan de goede kant’ van corona zitten. “Wanneer er meer geld wordt besteed aan de woning, kiezen consumenten bij de aankoop van binnenzonwering eerder voor elektrisch bedienbaar.

Consumenten krijgen steeds meer behoefte aan het hebben van een Smart Home. Dus binnen- en buitenzonwering aansturen door middel van een elektrische motor in combinatie met een HUB hoort daar ook bij. Het percentage zonwering dat met een elektrische motor wordt uitgerust, neemt al een aantal jaren toe. Dat zien wij ook aan de hand van onze verkopen. De elektrische motor in combinatie met een HUB is echt een trend van nu.”

Lees meer
24 03 2021
Blog CAD2M: 3D printen bij BREL HOME

Afgelopen week mochten we alweer de tweede RAPID ONE 3D printer bij BREL HOME afleveren. Hoe de in totaal negen dddrop 3D printers een aandeel leveren binnen de producten van BREL HOME? Dat lees je hier.

Lees meer
20 03 2021
Geautomatiseerde zonwering wordt de norm

De lente is weer begonnen. De zon schijnt steeds vaker en de temperaturen stijgen. Zo ook de binnentemperatuur in woningen. Screens aan de gevel vormen een goede oplossing tegen de warmte in huis en kunnen tegenwoordig makkelijker bediend worden dan ooit! De consument van nu is helemaal klaar voor bediening via een app. BREL HOME levert slimme motoren voor screens, die ‘luisteren’ naar smartphone en tablet.

Lees meer
08 03 2021
Slimme besturing binnen- en buitenzonwering voor iedereen!

In het leveringsprogramma van BREL HOME bevinden zich bi-directionele motoren, die niet alleen op- en neer commando's draadloos ontvangen, maar ook een terugkoppeling geven omtrent het functioneren.

Lees meer
16 02 2021
Accu motor met zonnepaneel voor screen of rolluik

Hoe ideaal is het dat je jouw screen of rolluik automatisch kunt bedienen. En dat de energie hiervoor via zonnepanelen wordt opgewekt. Dat betekent gemak en kostenbesparing. Je koopt deze accumotoren van BREL HOME bij de winkel of dealer bij jou in de buurt.

Lees meer
15 11 2020
Accumotoren voor zonwering en rolluiken: “Er is geen weg terug”

Wanneer we kijken naar de vraag vanuit de markt naar accumotoren voor buitenzonwering en rolluiken, dan mogen we concluderen dat deze manier van aandrijving inmiddels volledig geaccepteerd is door de zonweringsprofessional en actief in de showroom gepromoot wordt.

Lees meer
08 02 2020
Slimme besturing van binnen- en buitenzonwering voor iedereen!

BREL HOME staat bekend als innovatief bedrijf als het gaat om slimme oplossingen voor het elektrisch aandrijven van binnen- en buitenzonwering. Naast een zeer compleet programma aan motoren voor raamdecoratie, buitenzonwering en rolluiken, biedt BREL HOME ook intelligente oplossingen voor de aansturing.

Lees meer