Actueel

Blog: Wat brengt Solartechnologie ons in de nabije toekomst?

27 juli 2023

Producten die op zonne-energie werken maken ons leven gemakkelijker. Zo ook in onze zonweringsbranche. Heb je bijvoorbeeld al gemerkt hoe gemakkelijk producten die op zonne-energie werken, te monteren zijn? En dat de kans op schade tijdens het monteren heel klein is? Je hoeft geen gaten meer door de muur te boren om elektriciteitskabels aan te leggen, waardoor stucwerk kan afbreken.

We zien nu al dat solartechnologie ons veel voordelen brengt. Zo is de aansturing met zonne-energie van onder meer screens, rolluiken, markiezen, uitvalschermen, knikarmschermen en lameldaken nu al niet meer weg te denken uit onze samenleving. De productrange blijft zich bovendien uitbreiden, waardoor er ook weer mogelijkheden ontstaan voor mooie, nieuwe ontwikkelingen. Eenvoudige toepassingen die wij graag bij de consument thuis brengen.

 

Nieuwe solar-ontwikkelingen bij BREL HOME

Maatwerk en duurzaamheid zijn de twee speerpunten die we in gedachten hebben bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Zo zijn we nu druk bezig met de ontwikkeling van een wit zonnepaneel dat beter aansluit bij de kleur van het product waarop deze bevestigd wordt. Ook hebben zonnepanelen van glas onze aandacht. Deze zijn erg plat waardoor deze nog makkelijker te integreren zijn in het product, en hebben een erg mooie uitstraling.


Voor onze klanten die de BREL HOME producten verkopen op plekken waar de zon veel schijnt, ontwikkelen we een kleiner zonnepaneel. Hier is immers een minder groot paneel op de zonwering nodig. Voor locaties waar het zonnescherm veel ‘beweegt’, hebben we nu juist een dat twee keer zo lang als een ‘standaard’ paneel is, en dus ook twee keer zo veel energie oogst. Zo raakt de accu, ondanks de vele bewegingen, nooit leeg.
 

Persoonlijk maatwerk

Met de diverse soorten zonnepanelen in ons assortiment, hebben onze dealers altijd een oplossing die voldoet aan de wensen van hun klant. Wij begrijpen dat het voor de eindgebruiker fijn is als het totaalplaatje klopt. Zij hebben nu niet alleen keuze in kleur van het doek en de omkasting maar ook in die van het zonnepaneel. Zo krijgt de woning één mooie uitstraling!

 

Reinoud Arts

BREL HOME

Terug naar overzicht