Nieuws

BLOG: BREL HOME innoveert met Bluetooth en Matter

23 mei 2023

De technische ontwikkeling blijven doorgaan. Wij houden nieuwe technologieën goed in de gaten en passen deze, zodra dit realistisch en werkbaar is, toe in onze BREL HOME producten.

We delen nu alvast twee innovaties, die momenteel in de ontwikkelingsfase zitten:

  1. Een bluetooth module voor alle motoren voor de binnen zonwering. Hiermee kan je alle motoren met onze BREL HOME app bedienen en instellen. Buitenshuis is de bediening via onze hub mogelijk.

  2. Brel Matter, om onze producten te verbinden met Google Home, Alexa en Apple Home kit.

  3. Inbouwen van de Matterchip in onze motoren.

BREL HOME Matter?

Over Matter wordt veel gesproken. Maar wat is het eigenlijk? Veel mensen denken dat Matter een soort Domotica systeem, huisbesturing, is. Dat is het niet. Wel is het een manier om verbinding te maken tussen een product en je telefoon. Of je thuis bent of niet. Matter is een taal die ervoor zorgt dat alle apparaten met elkaar kunnen praten via Alexa van Amazon, Apple Homekit en Google Home.

Wat betekent Matter voor de BREL HOME producten?

Het is een ideale verbinding voor binnen zonwering omdat de draadloze verbinding binnenshuis goed werkt. R&D is momenteel bezig met de ontwikkeling voor de integratie van Matter in onze binnen zonwering motoren.

We zien mooie kansen met Matter maar blijven ook kritisch. Helaas kun je met Matter de motor nog niet vertellen waar hij boven en onder moet stoppen. Hiervoor heb je de afstandsbediening of onze BREL HOME app nodig.

Ook is Matter er nu nog niet klaar voor om de zonwering buitenshuis te bedienen. Dit komt door onder meer alle isolatielagen die tegenwoordig in nieuwbouwhuizen worden aangebracht. Denk aan triple glas. Voor buitenzonwering is verbinding met de afstandsbediening nog steeds de beste optie, omdat het radiosignaal veel sterker is dan een Matter signaal. Je wil er toch zeker van zijn dat een groot knikarmscherm dichtgaat als het hard waait.

Wil je op de hoogte blijven van onze innovaties met bluetooth en Matter?Houd onze website in de gaten of stuur ons een bericht via info@brel-home.com

 

Reinoud Arts

BREL HOME

Terug naar overzicht