Nieuws

‘Slimme innovaties voor een zonnige toekomst’

22 augustus 2023

In de eerste editie van Zonwering Magazine beschreven we het ontstaan en de geschiedenis van BREL HOME tot nu toe. Een historie van twee pioniers met kennis en ervaring, van accumotoren voor raamdecoratie, van het toepassen van 3D technieken, tot bedrijf dat het vertrouwen van leveranciers en consumenten wist te winnen met gedegen motorisatie van zonweringen voor binnen en buiten. Een duo dat, inmiddels met een team van 10 mannen en vrouwen om hen heen, steeds opnieuw nieuwe ontwikkelingen op de markt introduceert. Kijk mee naar de laatste en toekomstige innovaties.

Nieuwe technologieën

“De toekomst ziet er zonnig uit”, vertelt Erik Budding. “We hebben een vaste basis gecreëerd in de afgelopen 12,5 jaar. Door de jaren heen hebben we onze waarde, die van het brengen van gemak voor de bediening van diverse soorten zonweringen, verankerd. Veel consumenten maken inmiddels gebruik van onze motoren en de aansturing via de BREL HOME app. Samen met ons team ondersteunen we de fabrikanten en dealers met levering en service. Want zij zijn onze partners, zij spreken de consument en voorzien ons van belangrijke informatie die wij weer benutten om onze producten te optimaliseren. De tijd en ontwikkelingen staan niet stil.”

Ook Reinoud Arts is enthousiast. Hij houdt nieuwe technologieën goed in de gaten om deze toe te passen in de BREL HOME producten. Techniek is zijn passie en hij kan er uren over vertellen. De markt merkt zijn ontdekkingen pas als deze ook door hem en zijn collega’s zijn goedgekeurd: “We brengen nieuwigheden pas op de markt als we zeker weten dat dit realistisch en werkbaar is. Zo is dat in de afgelopen 12,5 jaar gebeurd en dat zullen we blijven doen. De gebruikers moeten op onze producten kunnen vertrouwen.”
 

We zijn bezig met het inbouwen van de Matterchip in de BREL HOME motoren’
 

Regelmatig primeurs in aandrijvingen en besturingen


Arts deelt in zijn enthousiasme de nieuwste primeur die BREL HOME in mei 2023 beleefde met de introductie van de eerste motoraandrijving op zonne-energie voor knikarmschermen en grote screens. Een nieuwe, duurzame bediening geschikt voor alle bestaande systemen. “We zijn trots op deze innovatieve en duurzame ontwikkeling binnen ons assortiment van motorisatie van buitenzonwering. Het is een unieke motor die op zonne-energie draait en voorzien is van een draadloze zon- en windmeter, waardoor het zonnescherm uitgaat als de zon schijnt en weer ingaat als deze verdwijnt of het hard gaat waaien. Dit biedt veiligheid en besparing op energiekosten.”

Hij deelt enkele praktische feiten: “De motor beschikt over maar liefst 50Nm. Doordat de motor is voorzien van een interne accu kun je deze op dezelfde manier inbouwen als de andere BREL HOME producten. Hij heeft bovendien een ‘kroon motorkop’ waardoor hij in alle bestaande systemen past. Standaard is de motor uitgevoerd met een systeem dat doekrek corigeert. Hierdoor hoef je alleen de onderste positie te programmeren en sluit het scherm altijd goed. Deze functie kun je ook uitschakelen en het systeem gebruiken voor zware rolluiken. Voor een veilige bediening kent de motor speciale software die ervoor zorgt dat als de accu bijna leeg is, het zonnescherm alleen nog maar binnengehaald kan worden. Je voorkomt hiermee dat een knikarmscherm door een lege accu niet meer ingaat.”

Budding vult aan: “Bijzonder is de integratie van de motor met een draadloze zon- en windmeter, type DD-118 en afstandsbediening type THW-2415. Dit regelt dat het zonnescherm omlaag gaat als de zon schijnt en weer omhoog als de zon verdwijnt. De windbeveiliging zorgt er te allen tijde voor dat de zonwering netjes opgeborgen is als het hard gaat waaien. Optimale inzet!”

Bluetooth en Matter technologie komen eraan

Ook aan toekomstige innovaties wordt gewerkt. Momenteel ontwikkelt BREL HOME een bluetooth module voor alle motoren voor binnenzonwering. Arts “Hiermee kun je alle motoren met onze BREL HOME app bedienen en instellen. Buitenshuis is de bediening via onze hub mogelijk.” Daarnaast komt Brel met Matter. “Om onze producten te verbinden met Google Home, Alexa en Apple Home kit. We zijn bezig met het inbouwen van de Matterchip in de BREL HOME motoren.” Over Matter wordt veel gesproken. Veel mensen denken dat Matter een soort Domotica systeem, huisbesturing, is. Dat is het niet, volgens Arts: “Wel is het een manier om verbinding te maken tussen een product en je telefoon. Of je thuis bent of niet. Matter is een taal die ervoor zorgt dat alle apparaten met elkaar kunnen praten via Alexa van Amazon, Apple Homekit en Google Home.”

Wat Matter betekent voor de BREL HOME producten? “Het is een ideale verbinding voor binnenzonwering omdat de draadloze verbinding binnenshuis goed werkt. Momenteel zijn we bezig met de ontwikkeling voor de integratie van Matter in onze motoren voor binnenzonwering. We zien mooie kansen met Matter, maar blijven ook kritisch. Helaas kun je met Matter de motor nog niet vertellen waar hij boven en onder moet stoppen. Hiervoor heb je de afstandsbediening of onze BREL HOME app nodig. Ook is Matter er nu nog niet klaar voor om de zonwering buitenshuis te bedienen. Dit komt door onder meer alle isolatielagen die tegenwoordig in nieuwbouwhuizen worden aangebracht. Denk aan triple glas. Voor buitenzonwering is verbinding met de afstandsbediening nog steeds de beste optie, omdat het radiosignaal veel sterker is dan een Matter signaal. Je wil er toch zeker van zijn dat een groot knikarmscherm dichtgaat als het hard waait.”

Ook naar A.I. wordt gekeken

De mannen van BREL HOME blijven pionieren, dat is hun drive. Zij besluiten met: “Wie weet wat Artificial Intelligence nog gaat brengen. We zijn dit nu aan het onderzoeken.”

Wie jarig is, trakteert!


BREL HOME viert haar 12,5-jarig bestaan met een speciale actie: Bij aanschaf van twee producten met een BREL motor krijgt de koper de BREL HOME Hub-03 gratis. Daarmee kan de nieuwe gebruiker meteen genieten van de functionaliteit van de BREL HOME app. Deze actie loopt tot en met 31 oktober 2023. Via nieuwsbrieven, social media en specifieke e-mails houdt het team van BREL HOME haar dealers en andere belangstellenden op de hoogte van meer nieuws en ontwikkelingen. 

Bron: Zonwering Magazine

Terug naar overzicht