Nieuws

Slimme besturing van binnen- en buitenzonwering voor iedereen!

08 februari 2020

BREL HOME staat bekend als innovatief bedrijf als het gaat om slimme oplossingen voor het elektrisch aandrijven van binnen- en buitenzonwering. Naast een zeer compleet programma aan motoren voor raamdecoratie, buitenzonwering en rolluiken, biedt BREL HOME ook intelligente oplossingen voor de aansturing.

In het leveringsprogramma van BREL HOME bevinden zich bi-directionele motoren, die niet alleen op- en neer commando’s draadloos ontvangen, maar ook een terugkoppeling geven omtrent het functioneren. Met de compacte, maar zeer veelzijdige BREL HOME USB Hub DD-1554 kan snel en eenvoudig de verbinding gemaakt worden tussen de in en om het huis aanwezige bi-directionele motoren en het aanwezige wifi-netwerk. De set-up gebeurt gemakkelijk en snel via de BREL HOME App, die voor zowel Android als Apple mobiele apparaten downloadbaar is. Zo kunnen tot maar liefst 30 motoren via de smartphone of tablet bediend worden en kan de status per motor bekeken worden. Nog meer functionaliteit biedt de BREL HOME Wifi Hub DD-7002B, die naast bi-directionele motoren ook mono-directionele motoren herkent en kan aansturen.

“Onderschat de vraag naar App-oplossingen vanuit de consument niet”

Volgens Erik Budding en Reinoud Arts is de vraag vanuit de consument niet bij te houden. Budding: “Als ik zie hoeveel vragen we krijgen vanuit de eindgebruiker, dan kan ik niet anders dan de conclusie trekken dat de consument er meer dan klaar voor is.” Het BREL HOME concept is volledig compatibel met Amazon Alexa, Apple Siri en Google Home. Daarmee komt stembediening van raamdecoratie, gordijnen, buitenzonwering en rolluiken binnen ieders handbereik. Arts voegt toe: “Het is ook wel logisch. Vroeger werd er gewacht met het introduceren van nieuwe technologie tot de ontwikkelaar dacht dat de markt eraan toe was. Tegenwoordig is het zo dat consumenten de technologie al ‘uit je handen trekken’ nog voordat het goed en wel gelanceerd is. Dat hebben we te danken aan het smartphone tijdperk waarin we leven. De commerciële digitaliseringsslag loopt ver vooruit op de industriële. Ons advies aan de vakhandel is dan ook om de vraag naar App-oplossingen vanuit de consument niet te onderschatten, maar er zo actief mogelijk mee aan de slag te gaan. Simpel gezegd: je kunt niet alleen meer omzet maken met slimme besturing, het kan je ook omzet kosten als je het niet kunt leveren. De klant bepaalt nog altijd hoe de markt eruit ziet.”

Als draadloos ook écht draadloos moet zijn

BREL HOME wordt in Nederland gezien als de grondlegger van de allernieuwste trend op motorengebied: de accumotor. Kenmerken voor de BREL HOME accumotoren, of deze nu binnen of buiten worden toegepast, is dat de accu zich in de motorbuis zelf bevindt. Dat vergroot de toepasbaarheid van de accutechnologie enorm. Voor de accumotoren die in screens en rolluiken voor buiten worden toegepast, heeft BREL HOME een zonnepaneel ontwikkeld dat op de bak van de zonwering of het rolluik wordt bevestigd. De accu wordt opgeladen door daglicht, er komt geen voedingskabel meer aan te pas. Dat scheelt boren naar binnen en ook het netjes wegwerken van de bedrading vervalt.  “Tevens wordt het volledig mogelijk om elektrisch bediende producten te monteren op plaatsen waar geen voedingskabel naartoe gelegd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het monteren van screens op openslaande tuindeuren, of het plaatsen van rolluiken op dakkapellen”, schetst Budding.

Tot besluit zegt Arts: “Onze boodschap aan alle zonweringsprofessionials die de stap naar slimme besturing en accumotoren nog niet gemaakt hebben, is om het gewoon te proberen. Begin is met een eerste screen met accumotor. Installeer de BREL HOME App eens en verbaas jezelf over hoe gebruiksvriendelijk alles werkt. Je wordt vanzelf fan en verkoopt daardoor zonder moeite een product dat helemaal van deze tijd is.”

Terug naar overzicht