Actueel

Primeur: Aandrijving knikarmschermen op zonne-energie

23 mei 2023

BREL HOME beleeft een primeur met de eerste motoraandrijving op zonne-energie voor knikarmschermen en grote screens. Een nieuwe, duurzame bediening geschikt voor alle bestaande systemen.

“We zijn er trots op deze innovatieve en duurzame ontwikkeling binnen ons assortiment van motorisatie van buitenzonwering”, vertellen Reinoud Arts en Erik Budding. “Het is een unieke motor die op zonne-energie draait en voorzien is van een draadloze zon- en windmeter, waardoor het zonnescherm uitgaat als de zon schijnt en weer ingaat als deze verdwijnt of het hard gaat waaien. Dit biedt veiligheid en besparing op energiekosten.”

 

De praktische feiten


“De motor beschikt over maar liefst 50Nm”, gaat Reinoud verder. “Doordat de motor is voorzien van een interne accu kun je deze op dezelfde manier inbouwen als de andere BREL HOME producten. Hij heeft bovendien een kroon motorkop waardoor hij in alle bestaande systemen past.

Standaard is de motor uitgevoerd met een doekrek-correctie-systeem. Hierdoor hoef je alleen de onderste positie te programmeren en sluit het scherm altijd goed. Deze functie kun je ook uitschakelen en het systeem gebruiken voor zware rolluiken.

 

Voor een veilige bediening kent de motor speciale software die ervoor zorgt dat als de accu bijna leeg is, het zonnescherm alleen nog maar binnengehaald kan worden. Je voorkomt hiermee dat een knikarmscherm door een lege accu niet meer ingaat.”

 

Erik vult aan: “Bijzonder is de integratie van de motor met een draadloze zon- en windmeter, type DD-118 en afstandsbediening type THW2415*. Dit regelt dat het zonnescherm omlaaggaat als de zon schijnt en weer omhoog als de zon verdwijnt. De windbeveiliging zorgt er te allen tijde voor dat de zonwering netjes opgeborgen is als het hard gaat waaien. Optimale inzet!”

 

Tot slot noemt Reinoud de twee mogelijke uitvoeringen van het zonnepaneel:

  • de standaarduitvoering van 5W. “Dit is ruim voldoende voor regulier gebruik waarbij het scherm per dag één keer omlaag en één keer omhoog gaat”.
  • De extra mogelijkheid van een zwaarder zonnepaneel van 10W met een dubbele afmeting. “Dit zonnepaneel maakt het mogelijk dat een scherm meerdere keren per dag omlaag en omhooggaat. Ideaal bij de integratie van een zon- en windmeter die de aansturing automatiseert. Het laat je nooit in de steek!”

 

Wil je meer informatie of een demonstratie van de motoraandrijving op zonne-energie? Neem dan contact op met Daan Paulissen: sales@brel-home.com

*De TWH2415 is binnenkort leverbaar.

Terug naar overzicht