Actueel

Geautomatiseerde zonwering wordt de norm

20 maart 2021

De lente is weer begonnen. De zon schijnt steeds vaker en de temperaturen stijgen. Zo ook de binnentemperatuur in woningen. Screens aan de gevel vormen een goede oplossing tegen de warmte in huis en kunnen tegenwoordig makkelijker bediend worden dan ooit! De consument van nu is helemaal klaar voor bediening via een app. BREL HOME levert slimme motoren voor screens, die ‘luisteren’ naar smartphone en tablet.

Slimme buitenzonwering is niet meer weg te denken

De consument is al gewend aan het hebben van elektrisch bedienbare zonwering. In de buitenzonwering is elektrisch de standaard, bijna altijd met afstandsbediening. Nu begint de vraag naar slimme bediening te stijgen. BREL HOME ziet deze verandering in de markt. “De trend is duidelijk aanwezig, de consument wil het graag en nu is het aan de dealer om deze behoefte in te vullen.” BREL HOME heeft zich daarom ten doel gesteld om de zonweringsprofessionals te helpen met het faciliteren van deze slimme automatiseringsvorm.

Alles moet steeds slimmer

Consumenten hebben al allerlei slimme apparaten die zij door middel van een app aansturen. Met de slimme motoren en de app van BREL HOME kan de consument nu ook zijn of haar binnen- en buitenzonwering aansturen, het enige dat daarvoor nodig is: een wifi hub. Wie kiest voor BREL HOME gaat voor gebruikersgemak: één app voor het besturen van alle producten van waarin een slimme motor van BREL zit. Met de BREL HOME App kunnen tot wel 30 motoren aangestuurd worden.  

De nieuwe WiFi-motor

BREL HOME is continu bezig met innovatie. Sinds kort is het aanbod uitgebreid met de 230 volt Wifi-motoren. Het mooie van een BREL HOME Wifi-motor is dat deze geen HUB meer nodig heeft, maar rechtstreeks aangemeld wordt op het wifi-netwerk van het huis. Alleen de BREL HOME App voor inregelen en besturen is dus voldoende. Momenteel ligt de focus op de bi-directionele 40Nm motor voor zonneschermen en screens. In de toekomst worden ook nog de 230 volt Wifi-motoren voor rolluiken, uitvalschermen en screens van 10Nm, 20 Nm en 40Nm aan het assortiment toegevoegd.

De nieuwe WiFi-motor beschikt over een aantal functionaliteiten. De eindposities (boven- en onder positie) worden (automatisch) elektronisch afgesteld, men kan een voorkeurspositie instellen en de motor beschikt over indien gewenst over obstakelstop detectie. En in de BREL HOME App kan met de scenario’s natuurlijk elke positie en situatie vastgelegd worden. Omdat het een bi-directionele motor betreft, weet de App precies waar het product zich bevindt. Een praktische bijkomstigheid is dat de motor ook gewoon een radio motor blijft, dus ook met een reguliere BREL afstandsbediening bediend kan worden.

Nu al uit voorraad leverbaar

Momenteel is de WiFi-motor van 40Nm bij BREL HOME voorradig. Dit is de BZE45-40 motor, die geschikt is voor zonneschermen en screens. Een ander hardlopend product is de BRE45-20. Een elektronische radio-motor met obstakelstop detectie, speciaal voor rolluiken. Ook deze motor zal uitgevoerd worden met de WiFi functie en worden toegevoegd aan het assortiment van BREL HOME. Momenteel is deze motor nog in productie, maar u kunt hem alvast bestellen door een pre-order te plaatsen. Heeft u interesse in één van deze WiFi-motoren? Neem dan contact met BREL MOTORS.

Streamer: “Het installeren van de WiFi-motor is makkelijker dan elk andere motor.”

Terug naar overzicht