Nieuws

Video: Brel Home innoveert met slimme IoT-zonwering

02 juli 2024

Automatische zonwering die gemotoriseerd omlaag en omhoog gaat op basis van het weer: daar kan een bedrijfspand volgens TNO-cijfers bijna 20 procent energie mee besparen. Brel Home in Doetinchem ontwikkelde zulke slimme zonwering met IoT-technologie van Vodafone Business. Directeur Erik Budding is in deze video stellig en enthousiast: “En nu Europa in!”

Projectontwikkelaars, kantorenbouwers en -eigenaren zijn anno 2024 kien op alles waarmee ze hun objecten kunnen vergroenen – zeker als er serieuze besparingen mee gemoeid zijn. De automatische, slimme zonweringen van Brel Home, trokken juist daarom grote aandacht op recente Europese vakbeurzen. 

Naar wens geprogrammeerd

Monteurs van PZN plaatsen een slimme IoT-zonwering van Brel Home bij een Degalux-project in Nieuwkoop.

“We maken indruk met ons nieuwe product”, zegt Budding. “Dat komt doordat de schermen door middel van IoT-simkaarten zijn verbonden met de installateur, doordat ze volledig naar wens kunnen worden geprogrammeerd, doordat ze draadloos zijn (nóg een kostenbesparing) en dat installateurs er grote beheervoordelen mee kunnen behalen. We hebben grote verwachtingen van onze slimme zonwering.”

Energiebesparing

Daar komt bij dat er echt iets te halen is. Automatisch geregelde buitenzonwering kan volgens TNO in kantoren een energiebesparing van  wel 19 procent opleveren. Ook kunnen bedrijven kunnen met de nieuwe BREL-technologie hun zonwering helemaal naar wens automatiseren. “Dat kan per vloer, verdieping of gevel, waardoor je zo min mogelijk verwarm- of koelelementen hoeft te gebruiken. Wij hebben kant-en-klare schema’s in de software geïmplementeerd waarmee je in één keer aan de nieuwe ISO-norm kunt voldoen. Met een druk op de knop ben je dus gecertificeerd.”

Onderhoud plannen

De IoT-technologie maakt het ook de installateur gemakkelijk, bijvoorbeeld om pro-actief onderhoud te plannen: “Zodra we meten dat de motor zwaarder gaat lopen, wat kan duiden op een defect of overmatige slijtage, wordt er een signaal gestuurd naar de facilitair manager van het zonweringsbedrijf. Dit maakt het mogelijk om onderhoud proactief te plannen, nog voordat er daadwerkelijk problemen optreden.”

En de reden om bewust te kiezen voor samenwerking rond IoT met Vodafone Business? "Het Europese netwerk. Cruciaal voor het behalen van succes in de Europese markt", weet Budding.

Bekijk de video hier: https://youtu.be/sCv24of-KtE

Bron: Vodafone Business

Terug naar overzicht