Kies een andere taal:

Het voorjaar begon dit jaar bij BREL vroeg. Ieder jaar zien wij dat zodra het mooier weer wordt en de zon gaat schijnen, er meer vraag is naar onze motoren voor zonwerende rolluiken en screens. Logisch want we willen buiten van het mooie weer genieten maar thuis bescherming hebben tegen zon en warmte. En dan is het wel zo fijn om de rolluiken en screens automatisch in plaats van handmatig te bedienen.

Dit jaar startte de run op onze motoren echter sneller en dan met name de vraag naar ons solarconcept. Er was al belangstelling voor deze nieuwe ontwikkeling maar het lijkt erop dat de markt zich nu steeds meer bewust wordt van de voordelen van gemak én duurzaamheid. Er is een echte run op ontstaan, ons concept is hot! Ik vertel er graag meer over.

Ons solarconcept bestaat uit een accumotor met zonnepaneel voor rolluiken, screens en uitvalschermen. De motor heeft een geïntegreerde oplaadbare lithium-ion accu. Deze wordt opgeladen met een zonnepaneel van 50x6 cm, die is bevestigd op de kap van het rolluik of screen.

Dit concept heeft veel voordelen voor de bewoners. Bij installatie is het niet nodig dat je thuis bent, de monteur bevestigt motor en zonnepaneel buiten. Er hoeven geen gaten voor de bedrading geboord te worden, bediening is volledig draadloos, er zijn geen snoeren die netjes weggewerkt moeten worden en je bespaart ook nog op energie. De accu hoeft alleen bij assemblage in de fabriek, eenmaal volledig opgeladen te worden, daarna blijft deze werken. Je hebt er geen omkijken meer naar.

Wij begrijpen dat mensen enthousiast over dit concept zijn. De bewoners vanwege alle voordelen, de monteurs omdat dit gemakkelijk monteren is zonder afhankelijk te zijn of bewoners wel/niet thuis zijn. Wij zijn het zelf ook. Eigenlijk zijn we best een beetje trots op onze uitvinding en dat de markt dit concept, na even de kat uit de boom te hebben gekeken, nu groots oppakt. Op deze manier dragen wij bij aan comfort, gemak en duurzaamheid. Dat is waar wij het voor doen!

Wil je meer lezen over het solarconcept van BREL HOME? Klik hier!

Heb je een vraag? Ik beantwoord deze graag.

Erik Budding
BREL HOME